αν < αρχαία ελληνική ἄν < ἐάν // (υποθετικός σύνδεσμος) εισάγει προϋπόθεση, ή συνθήκη // (στον πλάγιο λόγο) εισάγει ερώτηση, απορία ή αμφιβολία

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso
για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

............................................ "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην αμερικάνικη πρεσβεία κατά της επίθεσης στη Συρία

Από Iskra -
13/04/2018

Οι διαδηλώσεις διατράνωναν το OXI σε ελληνική εμπλοκή στην επίθεση
συγκέντρωση
Αγωνιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (13/4) στις 6:30 μ.μ. στην Αμερικάνικη πρεσβεία.
Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής (σταθμός Μετρό) στις 6μμ και πορεία προς την σιδερόφρακτη από κλούβες και ΜΑΤ Αμερικανική Πρεσβεία.
Στη συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΛΑ.Ε., η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το Ε.Ε.Κ., η Ο.Κ.Δ.Ε. και σειρά άλλων οργανώσεων της Αριστεράς με αντιϊμπεριαλιστική στόχευση.
Η  συγκέντρωση και τα συνθήματα που κυριάρχησαν εξέφραζαν την σφοδρή εναντίωση των διαδηλωτών στις επιθέσεις που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους (Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ) ενάντια στην Συρία. Όπως εξέφραζαν, επίσης, την εναντίωση τους σε οποιαδήποτε εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, της Ελλάδας των Τσίπρα-Καμμένου - Μητσοτάκη σε αυτές τις επιθέσεις προς υποβοήθηση τους από την χώρα μας και την μετατροπή της πατρίδας μας σε στρατιωτικό οικόπεδο των ΗΠΑ, γεγονός που την καθιστά ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων, απ’ όσους υποστούν τις συνέπειες των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.
Οι διαδηλωτές διαμήνυσαν με κάθε τρόπο ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλακούν και να στηρίξουν στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Δύσης, που θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, την ειρήνη και την ασφάλεια όλης της περιοχής.
Απαίτησαν να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και εναέριος χώρος για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων και διατράνωσαν την θέλησή τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους για την ειρήνη σ’ ολόκληρη την περιοχή.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής το Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη.
Πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησε λίγο αργότερα και το ΚΚΕ, ακολουθώντας, ως συνήθως, την λανθασμένη επιλογή του διαχωρισμού από τις άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα του ήταν λίγο πολύ κοινά ή παρεμφερή.
Για άλλη μια φορά έγινε παραστατικά εμφανές το λάθος της άρνησης να συγκροτηθεί ένα μεγάλο αγωνιστικό αριστερό προοδευτικό μέτωπο κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, της Ε.Ε., των μνημονίων, της λιτότητας και του νέου ολοκληρωτισμού που πνίγει την δημοκρατία, καθώς η πορεία του ΚΚΕ πέρναγε, με τη δική της ξεχωριστή διαδρομή, πίσω από τους διαδηλωτές της ΛΑ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. που ήταν παρατεταγμένοι μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία.
LAE
________________
* από ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου